Power Yoga

Een yogavariant die veel aandacht besteedt aan de fysieke fitheid van de beoefenaar is het zogenaamde Poweryoga.

Voordelen van Poweryoga

Meer balans

Power Yoga zorgt ervoor dat je beter in balans voelt in je lichaam.

Flexibeler en soepeler

Een groot voordeel bij Power Yoga is dat je spieren een stuk soepeler worden.

Mentaal sterker

Helpt tegen stress, verbetert de concentratie en zorgt voor innerlijke rust.

Waarom Power Yoga?

Poweryoga is een actieve en krachtige vorm van yoga waarbij je een serie asana’s (houdingen) op een vloeiende en dynamische manier doorloopt. De houdingen op zich houden we ongeveer vijf ademhalingen aan en de overgangen gaan vloeiend in elkaar over (ook wel flow genoemd). De adem wordt hierbij gecombineerd. We werken aan het verbeteren van kracht en souplesse, maar het geeft ons ook balans, rust en energie. De zonnegroet is een mooie flow van adem en beweging. Door de plank en de downdog bouw je veel kracht op. Na een periode van oefenen, merk je al snel dat het steeds makkelijker gaat.

Tarief & Lestijden

Is deze style iets voor jou?

Power yoga is voor iedereen die op een krachtige manier wil werken aan de balans tussen lichaam en geest. Ben je sportief, wil je fit worden of blijven en wil je echt het gevoel hebben dat je lichamelijk uitgedaagd wordt, dan is Power yoga iets voor jou.

Maar vergis je niet. Power yoga is juist ook voor diegene die uit zichzelf wat rustiger zijn en juist de zachtheid van andere yogastijlen waarderen. Door een yogastijl te kiezen die niet direct aansluit op je eigen karakter, leer je jezelf, je lichaam en je eigen grenzen nog beter kennen.

Pilates

Pilates versoepelt en versterkt het hele lichaam gelijkmatig met oefeningen die starten vanuit de core spieren.

Pilates

Het voornaamste doel bij Pilates is om een sterk en stabiel lichaamscentrum (core/kern) op te bouwen. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Daarom is het juist zo goed om deze stabiliteit van je kern te trainen: het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet.

Behalve de oppervlakkige spieren worden bij Pilates dan ook voornamelijk de dieper liggende spieren rondom de wervelkolom en in je bekken getraint. Het zou dus goed kunnen dat je door de Pilatesmethode spieren ontdekt waarvan je niet eens wist dat ze bestonden!

Lestijden: Woensdag 09:15

Voordelen

Pilates heeft veel voordelen, want je kan de principes van Pilates in elke andere training benutten! Maar ook voor het herstel van blessures of bij bijvoorbeeld rugklachten is Pilates bij uitstek geschikt omdat je heel gecontroleerd je spieren traint.

8 voordelen van de Pilatesmethode:

  • versterking buikspieren
  • stabilisatie van de wervelkolom
  • verbeterde houding
  • verbeterde balans; lichamelijk én geestelijk
  • verbeterde lenigheid
  • betere coördinatie
  • versterking zelfbewustzijn
  • soepelere bewegingen

Iedereen kan pilates beoefenen op zijn/haar eigen niveau, op elke leeftijd en ieder met zijn eigen doelstelling. De een komt om wat leniger te worden, de ander om zijn zwakke rug te versterken. Er zijn ook atleten die pilates beoefenen om in hun eigen sport beter te kunnen presteren. En als je een blessure hebt of bijvoorbeeld rugklachten waarvoor je je rompstabiliteit meer moet trainen, dan is Pilates de beste keus!

Facebook

Twitter

LinkedId