Vraag & antwoord

Veelgestelde Vragen

Wat is EMS-training en hoe werkt het?

EMS staat voor Elektro Musculaire Stimulatie. Het is een geavanceerde trainingsmethode waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om je spieren te stimuleren tijdens oefeningen. Dit verhoogt de spiercontracties en intensiteit van je workout, waardoor je snellere en effectievere resultaten behaalt.

Waarom werken jullie met jaarabonnementen?

Micorpus werkt met jaarabonnementen omdat je op die manier alle fases doorloopt op weg naar duurzaam resultaat.

Een proefperiode bied je de mogelijkheid voortijdig uit te stappen als onze trainingen toch niet bij je passen. Je geeft het daarmee wel een serieuze kans!

Is EMS geschikt voor beginners?

Absoluut! EMS-training kan worden aangepast aan verschillende fitnessniveaus, inclusief beginners. Onze getrainde professionals passen de intensiteit van de impulsen aan jouw behoeften aan, zodat je een veilige en effectieve training krijgt.

Hoe lang duurt een EMS-trainingssessie?

Een EMS-trainingssessie duurt slechts 20 minuten. Dit is mogelijk omdat EMS de intensiteit van traditionele trainingen vermenigvuldigt, waardoor je in een kortere tijd een volledige workout kunt voltooien.

Wat zijn de voordelen van EMS-training?

EMS-training biedt verschillende voordelen, waaronder snellere spieropbouw, verbeterde kracht en uithoudingsvermogen, en verhoogde stofwisseling. Het kan ook helpen bij het verlichten van rugklachten, het verbeteren van de houding en het verminderen van cellulitis.

Hoe vaak moet ik EMS-training doen voor optimale resultaten?

De frequentie van EMS-training kan variëren, maar voor optimale resultaten raden we meestal aan om twee keer per week te trainen. Dit stelt je in staat om je lichaam te laten herstellen tussen de sessies door.

Moet ik speciale kleding dragen tijdens een EMS-sessie?

Ja, tijdens een EMS-sessie draag je speciale functionele kleding die is ontworpen om de elektrische impulsen efficiënt door te geven. We zullen je voorzien van de benodigde kleding voordat de training begint.

Wanneer mag je geen EMS-training doen?

Er zijn bepaalde situaties waarin EMS-training mogelijk niet geschikt is. Het is belangrijk om voor je aan EMS-training begint, je gezondheidstoestand te overwegen en eventuele medische aandoeningen te bespreken met een medische professional. Hier zijn enkele gevallen waarin je mogelijk geen EMS-training mag doen:

1. Zwangerschap: EMS-training wordt meestal afgeraden tijdens de zwangerschap. De elektrische impulsen kunnen invloed hebben op de foetus en het is belangrijk om de gezondheid van zowel de moeder als het kind te beschermen.

2. Hartproblemen: Mensen met ernstige hartproblemen, zoals hartritmestoornissen, hartfalen of pacemakers, moeten voorzichtig zijn met EMS-training. Elektrische impulsen kunnen het hart beïnvloeden en het is raadzaam om medisch advies in te winnen voordat je begint.

3. Hoge bloeddruk: EMS-training kan de bloeddruk verhogen, dus mensen met ongecontroleerde hoge bloeddruk moeten voorzichtig zijn en mogelijk hun arts raadplegen voordat ze beginnen.

4. Epilepsie: Mensen met epilepsie of een geschiedenis van aanvallen moeten voorzichtig zijn met EMS, omdat de elektrische stimulatie aanvallen kan triggeren.

5. Open wonden of huidaandoeningen: Als je open wonden, ernstige huidaandoeningen of huidirritaties hebt, kan EMS-training deze problemen verergeren.

6. Recente operaties: Mensen die recent een operatie hebben ondergaan, moeten overleggen met hun arts voordat ze beginnen met EMS-training, omdat het kan interfereren met het genezingsproces.

7. Neurologische aandoeningen: Personen met bepaalde neurologische aandoeningen, zoals multiple sclerose, moeten hun arts raadplegen voordat ze EMS overwegen.

 

Vraag een proefles aan

Facebook

Twitter

LinkedId