EMS training

WAT IS EMS?

EMS staat voor Electric Muscle Stimulation en is een zeer effectieve vorm van spierstimulatie. Door te trainen met EMS- technologie van XBody, kun je de resultaten van een training van 90 minuten in slechts 20 minuten bereiken.

MiCorpus biedt een EMS-training voor het hele lichaam die alle grote spiergroepen tegelijk stimuleert en je helpt een fit en sportief uiterlijk te bereiken.

De voordelen van EMS:

Z

Verbeterde stofwisseling

De elektrische impulsen stimuleren ook de bloedcirculatie en de bloedtoevoer naar de huid. Hierdoor neemt je energieverbruik op de lange termijn toe. Dit betekent dat uw metabolisme versnelt en hierdoor een aanzienlijke daling van u lichaamsvetpercentage bewerkstelligt.

Z

Blessure herstel

Wilt u na een blessure weer aan krachttraining beginnen of wilt fit blijven als u geblesseerd bent. Dan EMS is een fantastische optie. Omdat het weinig impact heeft en uw gewrichten en deze minimaal belast, kunt u zich nog steeds concentreren op het versterken van geblesseerde gebieden en spieren rond uw blessure.

Z

Verminderen cellulitis

De elektrische impulsen gaan ook de strijd met cellulitis aan! Ze zorgen dat de productie van collageen wordt gestimuleerd. Dit resulteert in een steviger bindweefsel. Na een paar maanden zal je merken dat je huid strakker wordt en de vervelende plekken verminderd zijn.

 

Z

Spieropbouw en krachttoename

Daar waar je met een traditionele fitnesstraining 1 of 2 spiergroepen tegelijkertijd traint, is EMS-training een full body work- out. Dit betekent dat alle spieren tegelijkertijd worden getraind. De hoeveelheid spiervezels die aangesproken worden tijdens een EMS-training is veel hoger dan bij een fitness training. Met deze trainingsmethode heb je in 20 minuten een volledige krachttraining achter de rug op al je grote spiergroepen. Je bespaart dus tijd en het heeft meer effect dan een reguliere fitness training.

Z

Ontspanning en betere nachtrust

U kunt de kwaliteit van uw slaap verbeteren en vaker een goede nachtrust krijgen door regelmatige EMS-trainingen. Elektrische spierstimulatie helpt de spieren te herstellen en spierspanning te verminderen, waardoor het lichaam zich kan ontspannen en in een meer rustgevende slaap kan glijden. Een betere nachtrust zal op zijn beurt uw kwaliteit van leven verbeteren, evenals uw gezondheid, algemeen welzijn en fysieke fitheid.

Vanaf €20,- per sessie!

De XBody EMS-trainingsapparaten met hun ontwerp en unieke eigenschappen maken de XBody-training bijzonder effectief. Een comfortabel trainingspak en geavanceerde stimulatietechnieken zorgen ervoor dat je echt effectieve EMS-training krijgt.

Onbelast sporten op je eigen niveau

Small group training met max 4 personen

Fullbody training

De effectiviteit van EMS

EMS heeft vele verschillende positieve effecten op ons lichaam.  Door de impulsen die worden afgegeven door het XBody EMS apparaat, worden onze spieren op dezelfde manier getriggerd als bij impulsen afkomstig van ons centale zenuwstelsel. Daardoor is de resulterende spiercontractie vergelijkbaar met de natuurlijke beweging en regelmatige samentrekkingen van de spieren.

EMS-technologie is in staat spiermassa en spierkracht te vergroten. Buiten dat, het helpt bij het conditioneren van de spieren. Verdere gunstige effecten van EMS zijn het helpen bij gewichtsbeheersing en het kan een oplossing zijn voor aandoeningen zoals cellulitis. Daarnaast zijn er nog meerdere positieve effecten van EMS op ons lichaam.

Doe jij mee?

Meld je aan door op de knop hieronder te klikken.

EMS-training is niet geschikt voor mensen met:

 • Verhoogd risico op trombose (bloedstolsels) en hart- en vaatziekten.
 • Ernstige nierziekten
 • Hartritmestoornissen
 • Elektronische implantaten zoals pacemakers of (pijn)pompen
 • Epileptische aandoeningen (epilepsie)
 • Ernstige neuromusculaire aandoeningen (bv rabdomyolyse of een aandoening die het zenuw en spierstelsel aantast)
 • Een recente hernia in het gebied waar EMS wordt toegepast
 • Botaandoeningen en nog niet herstelde botbreuken in het gebied waar EMS wordt toegepast
 • Stents in de kransslagader (coronaire stents)
 • Open huidziektes en verwondingen
 • Nog niet geheelde operaties in het gebied waar EMS wordt toegepast
 • En zwangere vrouwen

Facebook

Twitter

LinkedId