small-massage

Geen gewicht maar beter gezicht

logo-glans De afgelopen maanden heb ik een nieuwe massage geïntroduceerd: de afslankmassage. Klinkt aantrekkelijk. Een massage die je slank maakt. Gewoon lekker eten en niet sporten, maar wel afslanken. En dat onder het genot van een ontspannen massage.

Helaas is dat allemaal niet waar. Het is een massage die gericht is op minder centimeters, een strakkere huid en minder cellulite, maar voorwaarde is dat je bijna geen overgewicht hebt. Je wordt er dus wel degelijk slanker van, maar kilo’s ga je er niet door verliezen. En ontspannen is het allerminst…

In het begin was ik wat huiverig voor de massage. ‘Hoe kan je nu afslanken door een massage? Zeker weer één of andere commerciële fabel?’, dacht ik. Maar toch vond ik het interessant genoeg om te gaan leren. Tijdens de cursus besloot ik een pilot te draaien met verschillende proefpersonen.

En wat bleek: na een aantal behandelingen hadden mensen echt centimeters verloren. Mijn schoonzusje, die na haar zwangerschap niet meer tevreden was over haar buik, heeft maar liefst zeven centimeter taille verloren. Een nieuwe, strakke buik. Echt een oplossing voor vrouwen die hun buik na een zwangerschap niet meer terugkennen.

Nadeel van de massage is dat deze pijnlijk is. De oude cellen worden als het ware kapot gemasseerd en maken plaats voor nieuwe cellen. En zo krijg je een mooie, nieuwe huid die een stuk strakker is dan de oude. Dat weegt voor veel dames op tegen de pijn. Ze lopen na tien behandelingen letterlijk lekker in hun vel de deur uit. Ik sta versteld van de resultaten.

Mag ik 15 kilo minder alstublieft? Nu direct graag. En wat kost dat?

Helaas moet ik soms ook nee verkopen. Een groot deel van de reacties op de afslankmassage komt namelijk van vrouwen met overgewicht. Ze willen de massage maar al te graag ondergaan, als ze maar van de kilo’s af komen. En dat is nu net niet het resultaat van de afslankmassage. Kon ik maar kilo’s weg masseren. Voor afslankmassage komen zij in eerste instantie dus niet aanmerking. Eerst afvallen en dan masseren, dat kan wel.

De gedachte dat ik kilo’s weg kan masseren, laat zien dat het vaak om kilo’s draait. Sommige mensen denken dat er bij mij letterlijk kilo’s over de toonbank gaan. Mag ik 15 kilo minder, alstublieft? Nu direct graag. En wat kost dat? Dat is jammer genoeg niet mogelijk. Vergelijk het met het bereiden van een lekkere maaltijd. Dat is het doel. Het kost tijd en energie om dat doel te bereiken. Je gaat naar de visboer, koopt een mooi stukje vis en vraagt hoe je het moet bereiden. De visboer geeft zijn advies en JIJ legt de vis in de pan.

Als je het volgens advies bereidt, heb je een lekkere maaltijd. Laat je hem aanbranden, dan niet. En zo gaat het bij mij ook. We stellen een doel vast, ik reik alle handvatten aan, ik help je, maar jij gaat koken. Doe je het goed, dan komen de kilo’s vanzelf.

Nu klinkt het misschien allemaal makkelijk uit mijn mond. En dat kan hoogst irritant zijn. Het eerste dat ik dan altijd zeg, is dat ik zelf ook een afvaltraject ervaren heb. En al ging het niet om zoveel kilo’s, het was toch lastig. Daarom heb ik respect voor iedereen die actief bezig is met zijn gezondheid. Of je nu aan het sporten bent, jezelf een ander voedingspatroon aanleert of de pijnlijke afslankmassage doorstaat om van die putjesin je benen af te komen.

Want eerlijk is eerlijk, het gaat zeker niet vanzelf. En toch moet je doorzetten. Blijf op alle mogelijke manieren bezig om gezonder, fitter en mooier te worden of blijven. Houd daarbij in gedachten dat jouw werk zich niet altijd direct uit in je gewicht. Het kan ook al gewoon een beter gezicht zijn.


Mireille van Vuuren komt uit Waddinxveen en is personal trainer in haar eigen bedrijf MiCorpus. Ze is al jaren actief in de sportbranche en heeft opleidingen gevolgd op het gebied van personal training en health coaching. Daarnaast is Mireille massagetherapeut.


Be Sociable, Share!

  Comments (2)

  1. Wat leuk om het artikel te lezen over afslankmassage. Ik ben zelf massage specialist en verzorg al 6 jaar afslankmassages en met succes. Het werkt echt en is pijnlijk zolang je niet in balans bent, je weefsel niet zacht en schoon is en je voedingspatroon niet op orde is. Met Thân – Thê massage en een verantwoord voedingspatroon verlies je niet alleen cengimeters maar ook kilo’s en krijg je meer energie en vitaliteit. http://www.vivanya.nl

  Reageer

  De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Facebook

  Twitter

  LinkedId