Freekeh

Afgelopen jaar heb ik de quinoa in mijn maaltijden compleet vervangen door freekeh. Een harde tarwe die onrijp geoogst wordt, als deze nog jong en groen is.

Het zit boordevol eiwitten, vitamines en mineralen. Oorspronkelijk komt freekeh uit het Midden-Oosten, toen ze in die regio bij een lokaal volk een aanval op hun stad verwachten ontdekten ze het bij toeval. Omdat zij hun oogst niet wilden verliezen, hebben zij de jonge, groene tarwe geoogst en opgeslagen.

Tijdens de aanval is de oogst verbrand, maar het volk kwam erachter dat de groene granen die zij eruit wreven nog steeds te eten waren.

Het is makkelijk te bereiden, net als de overige graansoorten wordt het in een pan water gaar gekookt. Je kunt het toevoegen aan salades maar het wordt bijvoorbeeld ook veel in soep gegeten. Ik vind het zelf altijd makkelijk te combineren met vis en broccoli.

Als je weinig tijd hebt om een maaltijd te bereiden, maar wel gezond wilt eten is dat een goede oplossing! Je vindt het in de supermarkt!


Mireille van Vuuren komt uit Waddinxveen en is personal trainer in haar eigen bedrijf MiCorpus. Ze is al jaren actief in de sportbranche en heeft opleidingen gevolgd op het gebied van personal training, voeding en health coaching. Daarnaast is Mireille massagetherapeut.


Be Sociable, Share!

    Reageer

    Facebook

    Twitter

    LinkedId